Stichting/ANBI

De stichting heeft als doelstelling het ontwikkelen en produceren van podiumkunst en het stimuleren van en bijdragen aan de conversatie over maatschappelijke kwesties.

De stichting heeft een vijfkoppig bestuur bestaande uit:

  • Anna Beentjes (voorzitter; directeur Codarts Circus Arts en president FEDEC)
  • Tjarda Muller (secretaris, communicatie-coördinator bij Hivos)
  • Sara Woods (penningmeester; programma-manager Sexmatters)
  • Camiel Corneille (acrobaat en circusmaker)
  • Carole van Ditzhuyzen (theatermaker en artistiek coördinator Maaspodium)

Bij de samenstelling van het bestuur is rekening gehouden met een diverse groep mensen van verschillende achtergronden en genders, die een grote hoeveelheid ervaring hebben op het gebied van coördineren, besturen en produceren van zowel de podiumkunst als andere maatschappelijke sectoren.

Het bestuur is een bestuur op afstand, controlerend maar niet uitvoerend. De stichting opereert via een bestuur-directie-model waarbij Benjamin bevoegd is tot het uitvoeren van algemene dagelijkse werkzaamheden. De stichting gebruikt de Code Governance Cultuur als algemene leidraad voor onze samenwerking. Financiële zaken en beslissingen rondom beleid worden in samenspraak besloten en er is minstens twee keer per jaar een bestuursvergadering.

Bestuursfuncties bij Stichting Monki Business zijn onbezoldigd. Eventueel gemaakte kosten (denk aan reiskosten) worden gedekt.

Beloningsbeleid

Monki Business werkt zoveel mogelijk met freelance krachten die op projectbasis werkzaamheden verrichten voor de organisatie. Monki Business streeft waar mogelijk naar een fair practice vergoeding voor ingehuurde freelancers. De stichting is hiervoor afhankelijk van fondsen, sponsoren en bezoekersaantallen.

Fair Practice

De Fair Practice Code wordt volgens de richtlijnen nageleefd door Monki Business. Veerle van Lieshout ziet als zakelijk coördinator in samenwerking met het bestuur toe op het eerlijk belonen van intern en extern personeel en zorgt voor transparantie in financiën en contracten. Om alle betrokkenen fair pay te betalen werken we met een realistische begroting vanuit het normatieve kader van de Fair Practice Code. Voor de berekening van een eerlijke vergoeding maakt Monki Business naast de code gebruik van de rekentool van de Kunstenbond i.c.m. met de cao Toneel en Dans.

Veiligheid

Monki Business wil als werkgever op een verantwoorde wijze invulling geven aan hun taken om zorg en veiligheid te bieden aan hun medewerkers. Er wordt een gedragscode opgesteld. Daarnaast zal er bij de komende bestuursvergadering van de stichting binnen het bestuur een vertrouwenspersoon worden aangewezen die kenbaar gemaakt wordt bij alle medewerkers en betrokkenen. Naast dat deze bepalingen worden besproken met de medewerkers en zzp’ers, worden deze ook contractueel opgenomen bij elke overeenkomst, zodat er naar psychologische borging ook juridische grondslag is.

Praktische informatie

Stichting Monki Business
Geulstraat 5-2
1078KW Amsterdam
NL

stichting@monkibusiness.nl

monki@monkibusiness.nl

+31 6 52631675 (creatief leider, Benjamin Kuitenbrouwer)

KVK# 84679174

RSIN# 863311660

BTW#863311660 B01

IBAN#NL38 TRIO 0320 4499 12

Beleidsplan
Jaarrekeningen en jaarverslagen